ISM_4160_edited.jpg

THEATER EN MUZIEK

Regelmatig organiseert Frivoliteitenkabinet Nanda vzw theatervoorstellingen en concerten in huiskamersfeer in de galerij of in de zomer in de beeldentuin. Aangezien de plaatsen steeds beperkt zijn, is het aangeraden te reserveren. Dit kan via mail: info@gallerynanda.com of telefonisch: +324 74 05 22 84.

De deuren gaan steeds open 1 uur voor aanvang van de voorstelling.

 
Foto.png

EEN MUZIKALE REIS NAAR INDIA

Zaterdag 21 mei 2022 - 20:00
Zondag 22 mei 2022 - 16:00

Jaarlijks organiseren beide muzikanten een concerttour in West-Europa, waar ze al jaren kenners en liefhebbers van klassieke Indische muziek trakteren op meesterlijke uitvoeringen van klassieke Indische raga’s. Deze vinden hun oorsprong in de traditionele Indische tempelmuziek. Een must voor wie houdt van de Indische cultuur en meditatie.

Met:

Kalyanjit Das (sitar)  

Sandip Banerjee (tabla)

Tickets €16

Info en reserveren

info@gallerynanda.com

+324 74 05 22 84

odette2.jpg

ODETTE

Zaterdag 18 juni 2022 - 20:00

"Jazz washes away the dust of everyday life." -Art Blakey

Voel je wat Nuages boven je hoofd hangen? 

There'll be some changes made wanneer Odette een Prelude to a kiss brengt waardoor de Pennies from heaven vallen. 

Want swing washes away the dust of everyday life.

Met:

Julie Honorez (zang)

Stan Maris (accordeon)

Sam Opstaele (gitaar)

Zjef Van Steenbergen (contrabas)

Tickets €14

Info en reserveren

info@gallerynanda.com

+324 74 05 22 84

Foto2.png

SUURA

Vrijdag 24 juni 2022 - 20:00

Suura is een akoestisch kwartet dat ontstaan is door de muzikale omzwervingen van Nicolas Van Belle. Al geruime tijd tast Suura de grenzen af van improvisatie, vrije improvisatie, klank, stilte en akoestische weerkaatsingen. Als band zijn ze door de jaren heen bezig geweest met het ontwikkelen van hun groepssound. In dit traject werden ze onder andere bijgestaan door Brice Soniano, Joachim Badenhorst, Bert Cools en Frederik Leroux. Suura speelde onder meer al op Gent Jazz, Leuven Jazz en KAAP. Suura’s debuutalbum ‘Luwte’ kwam uit in mei 2020 bij het label 'bwaa. 

Met:

Benjamin Hermans (klarinet, basklarinet & bariton saxofoon)

Stan Maris (accordeon & composities)

Nicolas Van Belle (gitaar, 12 snaren gitaar & composities

Emanuel Van Mieghem (double bass & composities)

Tickets €10

Info en reserveren

info@gallerynanda.com

+324 74 05 22 84

1 Poissons Voyageurs _DSF3904 _Clément Vallery.jpg

LES POISSONS VOYAGEURS

Woensdag 6 juli 2022 - 20:00

De muzikale reis van de Frans-Canadese band Les Poissons Voyageurs begon in 2008 met een rondreizende surfer en vertaler die de wereld wou rondzwerven met zijn double bass. Onderweg gedurende verschillende jaren verenigden zich meer dan 27 muzikanten in zijn caravan. Er ontstond een groot repertoire als een logboek van de meer dan 10 jaar durende reis.  


Geïnspireerd door de Moldavische tavernas, de Oekraïense cultuur en de vulkanische landschappen van de Canarische eilanden, Les Poissons Voyageurs stelde een repertoire samen dat gelijkenissen vertoont met hun leven: een goed gevoel voor humor met een grote hoeveelheid muziek samen in een ton met hun liefde voor swing en Balkan sounds.


Who said fish were quiet?

Met:

Adrien Séguy (accordeon) 

Coline Ellouz (klarinet & zang)

Louis Boudot (gitaar)

Johnny Sunshine (contrabas)

Tickets €16

Info en reserveren

info@gallerynanda.com

+324 74 05 22 84

portret _manito_licht.png

VOLLEMAANCONCERT

Vrijdag 12 augustus 2022 - 21:00

Met zijn vurige gitaarklanken en verhalende improvisaties neemt flamencogitarist Manito zijn publiek mee naar een wereld vol sentiment, passie en weemoed. Op het repertoire staan zowel eigen composities als traditionals, waarbij de rumba uit de Camargue als een rode draad door de muziek loopt.

Manito speelt ‘hoe de sterren staan, de maan schijnt en de wind waait’. Het bitterzoete karakter in zijn muziek is de weerklank van het leven; trieste- en vreugdevolle momenten zoeken een uitweg via zijn gitaar. Zijn naam is een verwijzing naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’.

Het geluid van zingende gitaarsnaren, een knapperend kampvuur en het licht van de volle maan staan garant voor een romantische zomeravond.

Met:

Manito (flamencogitaar) 

Tickets €10

Info en reserveren

info@gallerynanda.com

+324 74 05 22 84

Foto knip.png

FESTIVAL EKLEKTIEK #1
TANGO FEVER

Vrijdag 26 augustus 2022 - 20:00
Met dansinitiatie om 19:00

Na het succes van vorig jaar zijn en zeer enthousiast jullie het programma van de tweede editie van FESTIVAL EKLEKTIEK voor te stellen!

Het weer kunnen we niet voorspellen, maar we garanderen alvast warmte, passie, emotie, ontroering, vreugde en ambiance in de muziek en dans dit weekend! 

Anibal en Valeria vormen al meer dan tien jaar een duo in de Argentijnse dans, gespecialiseerd in de traditionele stijl van Buenos Aires. Als danskoppel en leraars reisden ze al over de hele wereld met shows op internationale dansfestivals en zijn ze de bezielers achter het Antwerpse Tango Festival. Zij worden muzikaal bijgestaan door duo Córdoba-Agnese. Het repertoire aan tango’s, walsen, milongas en traditionele Argentijnse muziek van Camilo Córdoba en Gerardo Agnese is speciaal samengesteld voor dans.

Samen brengen deze vier topartiesten met hun eigen inbreng de dans en muziek naar het tijdperk van de hedendaagse tango.

Met:

Anibal Lautaro & Valeria Maside (dans)

Duo Córdoba-Agnese (gitaar & bandoneon)

Tickets €20

Festivalpas €68

Info en reserveren

info@gallerynanda.com

+324 74 05 22 84

Foto6.png

FESTIVAL EKLEKTIEK #2
FLAMENCO ON STAGE

Zaterdag 27 augustus 2022 - 20:00

Flamenco mag op het zomerprogramma bij Nanda niet ontbreken! We zoeken weer zuiderse oorden op vol passie en ritme. Flamenco is een kunst vol van emotie. Het is daar waar de magische communicatie tussen de artiesten de kijker raken op een intense manier, met de vibraties van de zapateo en de compás van de muziek.


Met:

Antonio Segura (gitaar) 
José el Titi Ligero (zang)
Elena La Grulla (dans)

Tickets €20

Festivalpas €68

Info en reserveren

info@gallerynanda.com

+324 74 05 22 84

KVDH BLUEBIRD.jpg

FESTIVAL EKLEKTIEK #3
KATHLEEN VANDENHOUDT & BRUNO DENECKERE

Zondag 28 augustus 2022 - 11:00

Al bekomen van de zuiderse flamencoavond en klaar om te aperitieven in stijl? De laatste festivaldag is meteen goed ingezet met dit fantastisch duo!

Troubadours van het hart en de ziel, gewapend met een paar goede stembanden, een sterke pen en een naar hun eigen hand gezet instrument. 
Ze banen zich een muzikaal bestaan ver weg van kapsones en compromissen met een goede dosis zelfrelativering en humor.
Bruno en Kathleen hebben het brevet van OER-degelijke live artiest allang op zak. Dit wordt gegarandeerd een concert lang puur verwennerij.

Tickets €18

Festivalpas €68

Info en reserveren

infogallerynanda.com

+324 74 05 22 84

Foto.png

FESTIVAL EKLEKTIEK #4
STARWOUND

Zondag 28 augustus - 16:00

We sluiten het festival af met een vleugje jazz met de geweldige Griekse band STARWOUND!


StarWound bestaat intussen 7 jaar en trekt vanuit hun thuisstad Athene heel Europa rond. Hun muziek combineert en versmelt de sfeer van cabaret met elementen uit de jazz, rock, klassieke- en traditionele muziek. Hun teksten, ontstaan uit de filosofische en sociale bedenkingen van de moderne mens, worden gekarakteriseerd door zowel realisme als een poëtische benadering. EVE is sinds 2018 de frontvrouw, waarmee de shows van de band dankzij de persoonlijkheid van deze zangeres een echte beleving zijn geworden. Petros Bouras, de pianist en componist van de band, gaf al pianoconcerten met het Grieks nationaal orkest, componeerde muziek voor de Griekse Nationale Opera, films en theater en gaf daarnaast verschillende solo concerten in onder meer de Bozar in Brussel.

Line-up:

Konstantina Stavropoulou (EVE) – zang

Petros Bouras – piano en composities

Dimitris Azorakos - drums

Tickets €20

Festivalpas €68

Info en reserveren

info@gallerynanda.com

+324 74 05 22 84

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door:

 
 
 

Bedankt voor de inzending!

Frivoliteitenkabinet Nanda vzw

Drongenstraat 50, 9160 Lokeren
0765.624.859 / RPR, afdeling Dendermonde
www.gallerynanda.com
info@gallerynanda.com