ISM_4160_edited.jpg

THEATER EN MUZIEK

Regelmatig organiseert Frivoliteitenkabinet Nanda vzw theatervoorstellingen en concerten in huiskamersfeer in de galerij of in de zomer in de beeldentuin. Aangezien de plaatsen steeds beperkt zijn, is het aangeraden te reserveren. Dit kan via mail: info@gallerynanda.com of telefonisch: +324 74 05 22 84.

De deuren gaan steeds open 1 uur voor aanvang van de voorstelling.

 
15370097_1628872044081890_7030076331733383806_o.png.jpg

AUSTER LOO TRIO

Zondag 6 februari 2022 - 16:00

De muziek van het Auster Loo trio kan het beste beschreven worden als hedendaagse wereldmuziek. Na een muzikale reis naar Marokko, begon het samenspel tussen Simon Leleux, Lydie Thonnard en Aurore Leloup vanuit hun gedeelde passie voor ritme en improvisatie, met composities geïnspireerd uit hun ontmoetingen met de Midden-Oosterse muziek. Naast het onderzoek naar ritmes, is het de klank waar ze naar op zoek zijn: hoe de instrumenten gebruiken om ze anders te laten klinken, andere muzikale culturen te verklanken? Hun muziek is als een wervelwind die ons meeneemt naar het Oosten van gisteren en vandaag.


Met:

Simon Leleux (percussie)

Lydie Thonnard (fluiten)

Aurore Leloup (gitaar)

Tickets €15

Info en reserveren

info@gallerynanda.com

+324 74 05 22 84

KVDH BLUEBIRD.jpg

TROUBADOURS EN SINGER-SONGWRITERS
KATHLEEN VANDENHOUDT & BRUNO DENECKERE

Zondag 20 februari 2022 - 16:00

Troubadours van het hart en de ziel, gewapend met een paar goede stembanden, een sterke pen en een naar hun eigen hand gezet instrument. 
Ze banen zich een muzikaal bestaan ver weg van kapsones en compromissen met een goede dosis zelfrelativering en humor.
Bruno en Kathleen hebben het brevet van OER-degelijke live artiest allang op zak. Dit wordt gegarandeerd een concert lang puur verwennerij.

Tickets €15

Info en reserveren

infogallerynanda.com

+324 74 05 22 84

Foto violist.jpg

GASTCONCERT FIDDLERS ON THE MOVE

Vrijdag 4 maart 2022 - 20:00

Van 2 tot 6 maart 2022 loopt in Gent de 7de editie van Fiddlers on the Move! Muzikaal folktalent van over de hele wereld verzamelt zich voor een reeks workshops en concerten tijdens dit vioolfestival. Al voor de derde keer hebben we de eer een van deze toptalenten bij Nanda te ontvangen voor een concert!

Composities geïnspireerd op de rijke muziektradities uit de Balkan, meer bepaald uit het grensgebied met Griekenland. De instrumenten en soundscapes reflecteren enerzijds de schoonheid van de mix aan lokale diversiteit en anderzijds de moderne sociale differentiatie. De viool en de accordeon, basis instrumenten van deze lokale muzikale cultuur, maar tegelijk de basis voor verandering, herinterpretatie en mix met de moderniteit.

Met:

Makis Baklatzis (viool)

Stamatis Pasopoulos (accordeon & compositie)

Tickets €14

Info en reserveren

info@gallerynanda.com

+324 74 05 22 84

Foto Tagore.png

SITAR MET TAGORE-KLANKEN

Zondag 27 maart 2022 - 15:00

De vrienden Jan Baccaert en Jan Gerris delen beiden een grote interesse voor de Indische cultuur. Deze levenslange passie drukt zich bij Jan Baccaert uit onder de vorm van een steeds verdiepend sitarspel, bij Jan Gerris als verkenning van het land en zijn literatuur. De voorstelling is als een kennismakend genieten van muziek en woord.

Rabindranath Tagore was een van de grootste Indische dichters en de eerste Aziaat ooit om de Nobelprijs voor literatuur in de wacht te slepen in 1913. Hij schreef in zijn moedertaal Bengaals maar ook vrij veel in het Engels. Zijn bundel “Poems” zijn een door Tagore zelf gemaakte Engelse vertaling die in een originele Nederlandstalige vertaling worden gebracht. De meditatieve klanken van de Raga gebracht door de sitar vormen de ideale sfeer en achtergrond voor de subtiele poëzie van Tagore.

Met:

Jan Baccaert (sitar)

Jan Gerris (poëzie)

Tickets €7

Info en reserveren

info@gallerynanda.com

+324 74 05 22 84

Foto2.png

EREM

Zaterdag 9 april 2022 - 20:00

Aan de bron van dit project ligt een gezamenlijke interesse voor klank en transformatie. Het trio schippert tussen verscheidene muzikale contreien zoals jazz, improvisatie, kamermuziek, folklore en koraalwerken. Hieruit putten ze een grote inspiratie voor de uitvoering in hun muzikale bezetting en persoonlijk klankspectrum. Zo creëet het trio een eigen speelterrein van originele composities waarin ze de luisteraar mee betrekken in een variërende, kleurvolle reis.

Met
Stan Maris (accordeon)
Nicolas Van Belle (gitaar)

Mirte Leconte (zang)

Tickets €12

Info en reserveren

info@gallerynanda.com

+324 74 05 22 84

Foto duo.JPG

LAURA CORTESE & GERTJAN VAN HELLEMONT

Zaterdag 23 april 2022 - 20:00

‘This is post-folk that seriously rocks’, zegt men over Laura Cortese. Als je Laura ziet spelen, leer je haar percussieve speelstijl, krachtige stem en post-folk arrangementen kennen. Haar liedjes zijn gebaseerd op de thema's en patronen van folksongs waarmee ze graag moderne klanken, grooves en kleurenpaletten verkent.

Ze groeide op in San Francisco, California en verhuisde naar Boston, Massachusetts om te studeren aan Berklee College of Music. Ze dompelde zich onder in de levendige muziekscene van de stad en werkte aan een drukke tour- en studiocarrière, waaronder optredens met Band of Horses in Carnegie Hall en met Pete Seeger op Newport Folk Festival.

Drie jaar geleden verhuisde Laura naar Gent en leerde ze Nederlands. Sinds ze in Gent woont werkt ze vaak samen met Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs). Hij bracht in 2021 zijn 4de album 'Heart of a Mother' uit, dat enorm veel positieve pers kreeg. Samen komen ze de pannen van het dak spelen!


Met:

Laura Cortese (zang&viool)

Gertjan Van Hellemont (zang&gitaar)

Tickets €15

Info en reserveren

info@gallerynanda.com

+324 74 05 22 84

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door:

 
 
 

Bedankt voor de inzending!

Frivoliteitenkabinet Nanda vzw

Drongenstraat 50, 9160 Lokeren
0765.624.859 / RPR, afdeling Dendermonde
www.gallerynanda.com
info@gallerynanda.com