ISM_4160_edited.jpg

THEATER EN MUZIEK

Regelmatig organiseert Frivoliteitenkabinet Nanda vzw theatervoorstellingen en concerten in huiskamersfeer in de galerij of in de zomer in de beeldentuin. Aangezien de plaatsen steeds beperkt zijn, is het aangeraden te reserveren. Dit kan via mail: info@gallerynanda.com of telefonisch: +324 74 05 22 84.

De deuren gaan steeds open 1 uur voor aanvang van de voorstelling.

 
7956bac0-aafa-4de3-aeea-2ea65c4028a0~2 (002).jpeg

ENSEMBLE VASISTAS - ABATTOIRS

Zaterdag 1 oktober  - 20:00

In een voormalig slachthuis waar nu een wekelijkse markt wordt georganiseerd, worden tonnen fruit en groeten verzameld voor vzw Cultureghem. In het hart van deze heterogene and multiculturele wijk Kuregem (een deelgemeente van Anderlecht) zijn de herverdeling van deze producten en de momenten van samen koken de aanleiding geworden tot onwaarschijnlijke ontmoetingen en uitwisselingen. Met deze gemeenschap ging het Ensemble Vasistas aan de slag tijdens workshops vrije improvisatie, literatuur en video. Het resultaat van deze samenwerkingen gevat in teksten, beelden, geluiden en herinneringen vormen de basis voor dit nieuwe project. Improvisatie en herwerkt materiaal uit hun workshops wisselen af met videoprojectie en tekst.

Het Ensemble Vasistas bestaat uit een groep jonge muzikanten, afgestudeerd aan het conservatorium in Brussel. Ze exploreren de verschillende vormen van ‘hedendaagse’ muziek door het integreren van improvisatie, creaties van componisten van hun generatie en stukken uit het meer gevestigde repertoire. Zoals veel hedendaagse artiesten zoeken ze naar een niet-traditionele vorm van performance, het wegnemen van de afstand tussen performer en publiek of net het creëren van een mystieke afstand…

Met:

Fanny Libert (compositie)

Marius Huguenin (video)

Cyril Huguenin (tekst & keys)

Juliette Ferreira (fluiten)

Tickets €8

Info en reserveren

info@gallerynanda.com

+324 74 05 22 84

297156730_3277838665876252_4295056131138890946_n.jpg

QUETZAL DUO

Zaterdag 15 oktober - 20:00

Quetzal Duo ontstond na een toevallige maar veelbetekenende muzikale ontmoeting aan de voet van de kathedraal van San Cristóbal de las Casas (Chiapas, Mexico) in de zomer van 2017, tussen de Mexicaanse zangeres Sofía Díaz Polo en Belgische gitarist Jasper De Kind.


Quetzal duo brengt traditionele zuid-Mexicaanse muziek in een intieme en persoonlijke interpretatie. De Mexicaanse zangeres Sofía Díaz vertolkt dit grotendeels onbekende maar buitengewoon mooie repertoire met haar magische stem. Ze wordt begeleid door gitarist Jasper De Kind, die een klassieke scholing combineert met invloeden uit jazz, flamenco en andere wereldmuziek, volledig afgestemd op Sofía's diepgaande en gevoelige zang.

Tickets €16

Info en reserveren

info@gallerynanda.com

+324 74 05 22 84

2_edited.jpg

THE CITY’S SONG: 'THE TEHRAN SESSIONS'

Vrijdag 28 oktober - 20:00

Teheran. Kinderen spelend op straat, winkeliers achter hun kraam, goed opgeleide jongeren op zoek naar werk, artiesten die de grens aftasten van wat ze kunnen en mogen uitdrukken. In een stad waar de tijd blijft stilstaan en toch volop in het nu leeft.

Dat “nu” grijpt Thomas Noël aan om binnen zijn project The City Song naar de straten en huizen van Teheran te trekken en er de muziek op te snuiven. Het Gentse project The City’s Song wil samen met lokale artiesten een hedendaags, muzikaal en visueel portret van de stad maken, een nieuw soort journalistiek met muziek als taal en beelden als dragers.

Met:

Thomas Noël: piano, wurlitzer, gitaar & vocals
Soroosh Gharahmanloo: vocals & setar
Anaïs Moffart: contrabas, gitaar & vocals

Tickets €16

Info en reserveren

info@gallerynanda.com

+324 74 05 22 84

Foto1.png

DOWLNDRAKE - K L A N G COLLECTIVE

Zaterdag 19 november - 20:00

D O W L N D R A K E - In Darkness Let Me Dwell. 

Engelse renaissance en 70’s folk ontmoeten elkaar in deze avontuurlijke hommage aan John Dowland (1563-1626) en Nick Drake (1948-1974). De songs van deze ‘ridders der melancholie’ vormen het uitgangspunt voor een beklijvende muzikale trip die de toeschouwer laat (ver)dwalen langs donkere paden naar de obscure plekken van de menselijke ziel. 


Sopraan Annelies Van Gramberen en singer-songwriter Sim Van Thienen laten deze op het eerste zicht aartsmoeilijke stijlspagaat verrassend vanzelfsprekend klinken. Subtiele arrangementen met vocale en instrumentale loops, elektronica en een arsenaal aan gitaren vormen een meerlagig klankdecor waartegen de liederen tot leven komen - de ene keer heerlijk herkenbaar, dan weer ontrafeld, ontleed en tot nieuwe composities gekneed. Het contrast tussen het artificiële, gemodificeerde van de electronica enerzijds en het naturelle, organische van de klassieke zangstem anderzijds zorgt voor een verfrissend welluidend geheel.

Met:
Annelies Van Gramberen: sopraan
Sim Van Thienen: singer-songwriter

Tickets €18

Info en reserveren

info@gallerynanda.com

+324 74 05 22 84

2022-09-05.png

MUSIC ACROSS BORDERS

Zondag 4 december - 16:00

We steken de grenzen van ons kleine België ver over en zoeken verre oorden op. Tijdens dit concert gaan de Indische tabla van Sandip Banerjee in dialoog met de Pakistaanse sarod van de in Brussel wonende Asad Qizilbash. Beiden waren al te gast op het podium bij Nanda, maar nog niet eerder hadden we de eer ze samen te verwelkomen. Een concert voor de liefhebber van wereldmuziek dat ons verwarmt tijdens de koude winterdagen.


Met:
Sandip Banerjee: tabla
Asad Qizilbash: sarod 

Tickets €15

Info en reserveren

info@gallerynanda.com

+324 74 05 22 84

showcases2021_maruszak.photo_gr-11.JPG

STANN

Vrijdag 16 december - 20:00

Stann is het soloproject van Stan Nieuwenhuis (mastercab, Doux). Het resultaat van de vele nachtelijke uren in zijn homestudio is een mix van cornet en electronics die elkaar ontmoeten in introverte tracks, improvisaties en soundscapes. Deze fusie van brassband en jazz met een warme sound neemt je mee op een tocht waar de tijd stil staat.

Tickets €15

Info en reserveren

info@gallerynanda.com

+324 74 05 22 84

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door:

 
 
 

Bedankt voor de inzending!

Frivoliteitenkabinet Nanda vzw

Drongenstraat 50, 9160 Lokeren
0765.624.859 / RPR, afdeling Dendermonde
www.gallerynanda.com
info@gallerynanda.com