Binnen - (c) Guillaume Decock-18.jpg

EXPO @GALLERY NANDA

Ready to explore some art? Check them out!

 
03 AUTO YO - LITOGRAFIA 100 x 70 CM 2005

EXPO "TRAVELLING WITHOUT TIME"
HUGO AZCUY CASTILLO

Van 2 juli t.e.m. 29 augustus

“Ik word geïnspireerd door de natuur - wat zij mij toont en geeft -, mijn dromen, mijn persoonlijke ervaringen, de literaire en filosofische werken die ik lees, muziek die mij raakt… Ik wil door mijn werk in het innerlijk van de dingen doordringen, de geest tonen van al wat leeft en is, zichtbaar en onzichtbaar, wat beneden is en wat boven, en de toeschouwer uitnodigen om op deze reis met mij mee te gaan.”

Hugo Azcuy Castillo (°1972, Havanna) studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten van San Alejandro in Havanna, waar hij zich specialiseerde in gravures. Uit het samengaan van grafiek en schilderkunst ontwikkelde hij ‘xilopinturas’ (beschilderde houtgravures). Naast gravures, maakt hij ook tekeningen, schilderijen en sculpturen. Karakteristiek voor zijn werk is het expressief gebruik van kleur. Zijn werk wisselt tussen figuratieve en abstracte beelden. Tijdens deze expo is een selectie van zijn oeuvre te zien, van vroeg werk gemaakt in de ateliers van Havana tot enkele recent abstracte werken met bas-reliëf uit zijn nieuwe reeks "Human".

Openingsuren

Open iedere zondag van 11:00 tot 19:00

*Uitzonderlijk gesloten op zondag 22 augustus

Nocturne

Vrijdag 2 juli 

Vrijdag 27 augustus

Telkens van 19:00 tot 22:00

Buiten - (c) Guillaume Decock-21.jpg

BEELDENTUIN 2021

30 april t.e.m. 29 augustus

In de beeldentuin is werk te zien zijn van:

Ben Antrop - Bram Eliaert - Geert Colpaert - Hans Van Hilst

Jan Leenknegt - Jul Vuylsteke - Manuel Y Punto - Zuz

Openingsuren
Open iedere zondag van 11:00 tot 19:00

​*Uitzonderlijk gesloten op 22/08

Nocturnes
Vrijdag 30 april
Vrijdag 25 juni

Vrijdag 2 juli

Vrijdag 27 augustus
Telkens van 19:00 tot 22:00

WAT ER AL TE ZIEN WAS @GALLERY NANDA

scorsese.jpg

EXPO FRANKLIEN

Nog niet eens zo lang geleden startten Frank Leemans en Eveline Carpentier een bijzonder project, een intense samenwerking. Hij het metaal, zij de verf. Uit deze kruisbestuiving groeide Franklien als samensmelting van hun talenten. De bijzondere combinatie van schilderijen met metalen sculpturen zorgt voor een zeer vernieuwende kunst, noch schilderij, noch sculptuur.

GROEPSEXPO ZOMER 2020

Deelnemende kunstenaars:
Ben Antrop - Geert Colpaert - Hans Van Hilst - Hugo Azcuy Castillo
Jan Leenknegt - Jul Vuylsteke - Serena Wuytack - Trees De Brabander

Buiten - (c) Guillaume Decock.jpg
Les_rêves_d'antan__140x200__€5900.jpg

EXPO GUIDO LEGRAND

De schilderijen ets etsen van Guido Legrand zijn als reflecties van de kunstenaar op de maatschappij en in bredere zin op het leven. Zijn kunst wordt gekenmerkt door diepzinnige betekenissen, waar de vaak poëtische en veelbetekenende titels getuige van zijn. Met zijn kleurgebruik evoceert hij een innerlijke wereld waar iedere toeschouwer zich een stukje in herkent. Hoe langer men stilstaat bij zijn werk, hoe gelaagder het zal  blijken te zijn en hoe meer betekenissen erin vervat liggen.

HANDMADE BELGISCH DESIGN

In de zomer van 2019 was in de galerij het werk te zien van maar liefst twaalf Belgische designers! 
Deelnemende designers: Ann Van Vlierberghe/Annie Leynen/Ben Antrop Daan Bergers/Els Martens/Fernand Erveraert/Fie Malem/Isabelle Anthoon (AsibyIsa)/Martine Eechaute (Mazoètti)/Saar Swinters/Sarah Mannaert/Serena Wuytack

Knipsel.PNG
Beeld.PNG

BEN ANTROP EN VERA VAN DE CASTEELE

Het conceptuele mixed-media werk van siersmid Ben Antrop combineert wonderlijk met de delicate en warme uitstraling van de textiele werken van Vera Van de Casteele. Ook de beeldentuin opende weer zijn deuren met werk van Ben Antrop, Bram Eliaert en Jul Vuylsteke.

BRAM ELIAERT EN JANICE THYS

De elegante en intimistische bronzen sculpturen van Bram Eliaert werden versterkt, maar contrasteerden gelijktijdig  met de krachtige kleuren en expressiviteit van de olieverfschilderijen en mixed-media werken van Janice Thys.

IMG_3494_edited_edited.jpg
1._Namaqualand_Springtime_Wonderland_-_9

SIMONNE DE VISSCHER
NATUURIMPRESSIES IN OLIEVERF

Tijdens de zomer van 2018 kon je bij Gallery Nanda kennismaken met de natuurimpressies in olieverf van kunstenares Simonne De Visscher. Van idyllische plekjes in Vlaanderen tot impressionante landschappen uit Zuid-Afrika die de kunstenares ter plaatse maakte tijdens haar reizen over de hele wereld.

EXPO JUL VUYLSTEKE

Met de tentoonstelling van kunstenaar Jul Vuylsteke waren we aan ons proefstuk toe en startten we onze boeiende reis met Gallery Nanda. De bezoekers konden zich laten meevoeren doorheen het prachtige bronzen universum van de kunstenaar met figuratieve sculpturen die de galerij en de beeldentuin tijdelijk bevolken.

"Acrboatie" (brons)

Interesse in het werk van een van de kunstenaars waarmee we reeds samenwerkten? Contacteer ons gerust en wij helpen je graag verder.


 

Bedankt voor de inzending!

 

Frivoliteitenkabinet Nanda vzw

Drongenstraat 50, 9160 Lokeren
0765.624.859 / RPR, afdeling

Dendermonde
www.gallerynanda.com
info@gallerynanda.com