top of page
Binnen - (c) Guillaume Decock-18.jpg

EXPO NANDA

Ready to explore some art? Check them out!

Nanda-Programma Zomer Group.png

ZOMEREXPO & BEELDENTUIN

2/06 -> 1/09

Deelnemende kunstenaars:

Gudrun Wylleman & Aaron Lapeirre - Sarah De Geyter & Sophie Van Gucht - Collectief What Comes Next? Theresia Simkens - Hugo Azcuy Castillo - Manuel Y Punto - Jan Leenknegt - Geert Colpaert

Open iedere zondag van 14:00 - 19:00

WAA_Ambachtelijkweekend_beeld_2024.jpg

AMBACHTELIJK WEEKEND

Zaterdag 17 augustus van 12:00 - 18:00

Zondag 18 augustus van 10:00 - 18:00

Na het succes van vorig jaar, neemt Nanda ook dit jaar weer deel aan het Wase Ambachtelijk Weekend! Ontdek verschillende kunstzinnige ambachten en kom er alles over te weten tijdens de demonstraties.

 

Wie en wat:
Kantklosgroep Beervelde - 
Angeline Slosse, Gerda De Busscher en Isabella Van den Steen
Smeden - Wim Buysse
Weven - Martine Eechaute
Tuften & textiele kunst - Sarah De Geyter

Hoeden maken - Modiste Fransien

Keramiek - Theresia Simkens

Papierscheppen: No Naudts

 

Meer info over de ambachten vind je via volgende hier.

WAT ER AL TE ZIEN WAS BIJ NANDA

MIA NELEN
TEXTIELE KUNST

Vakmanschap in textiele technieken, het gebruik van gerecycleerde stoffen en een mix aan andere hergebruikte materialen. , het uitdrukken of oproepen van een emotie of een idee, zijn elementen die in Mia’s werk primeren. Haar doel is textiel als veelzijdig medium te tonen, een kunstvorm met een grote tactiele meerwaarde door de verschillende tastbare texturen en dieptelagen. Zo wordt eeuwenoude textielkunst vernieuwend.

Foto.jpg
6.jpg

FOTO-EXPO UNRAVELING

Verwacht u aan wapperende rokken, spannende korsetten, hoge kragen en absurde hoepelrokken. Maar dan wel de versie met felle kleuren, kitschy strikken, kanten decolletés en blote benen. Portretten met indringende blikken en bloedrode bloezen die een moment vastleggen, de "unraveling" van het verleden, het drama, de lust, het verlangen en de liefde.

Een wearable art project van en door designers Sarah De Geyter & Sophie Van Gucht

Artistiek team
Lorenzo Frison (fotograaf) - Myrthe Bombeke (make-up artist) Michiko Limanya (model) - Céline Marce (model) - Andy Sarfo (model)

92.jpg

EXPO LIEVE VAN IMMERSEEL
I.S.M. HET KINDERKANKERFONDS

Schilderes Lieve Van Immerseel besloot enkele jaren geleden een groot gedeelte van haar privécollectie te schenken aan vzw Kinderkanderfonds. Een selectie van deze gedoneerde werken was te zien bij Nanda.

GROEPSEXPO ZOMER 2023

Deelnemende kunstenaars:
Ben Antrop - Jan Leenknegt - Jul Vuylsteke
Kristin Van Nuffel - Latife Birenheide
Manuel Y Punto - Pat Riské - ZUZ

Flyer - Expo Beeldentuin A6 (Voorkant)_edited_edited.jpg
IMG_8606.jpg

EXPO JURGEN DE SMEDT

Een selectie zwart-wit werken van onze lokale kunsttrots Jurgen De Smedt!

GROEPSEXPO ZOMER 2022

Deelnemende kunstenaars:
Ans Dhondt - Ben Antrop - Geert Colpaert 
Jan Leenknegt - Kristien Van Nuffel
Manuel Y Punto - Natalie Pleis - Pat Riské
Riet De Bakker - Sarah De Geyter
Trees De Brabander

Flyer - Expo Beeldentuin A6 (Voorkant).png
03 AUTO YO - LITOGRAFIA 100 x 70 CM 2005.jpg

EXPO HUGO AZCUY CASTILLO

“Ik word geïnspireerd door de natuur - wat zij mij toont en geeft -, mijn dromen, mijn persoonlijke ervaringen, de literaire en filosofische werken die ik lees, muziek die mij raakt… Ik wil door mijn werk in het innerlijk van de dingen doordringen, de geest tonen van al wat leeft en is, zichtbaar en onzichtbaar, wat beneden is en wat boven, en de toeschouwer uitnodigen om op deze reis met mij mee te gaan.”

EXPO ZUZ

Het werk van Zuz oogt rauw en direct. Zowel door het materiaalgebruik zoals metaal, glas, veren en hout, maar ook door de thema's van vergankelijkheid en verval die vaak terugkomen en waarmee de ze ons een spiegel wil voorhouden. Ze toont hoe de mens de natuur uitbuit en volledig consumeert. Het materiaal, afval, objets–trouvés, krijgen opnieuw betekenis door de verbeeldingskracht van de kunstenares.

Expo en beeldentuin NANDA - (c) Guillaume Decock-03.jpg
Expo en beeldentuin NANDA - (c) Guillaume Decock-70.jpg

BEELDENTUIN 2021

Deelnemende kunstenaars:
Ben Antrop - Bram Eliaert - Geert Colpaert
Hans Van Hilst - Jan Leenknegt
Jul Vuylsteke - Manuel Y Punto - Zuz

EXPO FRANKLIEN

Nog niet eens zo lang geleden startten Frank Leemans en Eveline Carpentier een bijzonder project, een intense samenwerking. Hij het metaal, zij de verf. Uit deze kruisbestuiving groeide Franklien als samensmelting van hun talenten. De bijzondere combinatie van schilderijen met metalen sculpturen zorgt voor een zeer vernieuwende kunst, noch schilderij, noch sculptuur.

scorsese.jpg
Buiten - (c) Guillaume Decock.jpg

GROEPSEXPO ZOMER 2020

Deelnemende kunstenaars:
Ben Antrop - Geert Colpaert - Hans Van Hilst - Hugo Azcuy Castillo
Jan Leenknegt - Jul Vuylsteke - Serena Wuytack - Trees De Brabander

EXPO GUIDO LEGRAND

De schilderijen ets etsen van Guido Legrand zijn als reflecties van de kunstenaar op de maatschappij en in bredere zin op het leven. Zijn kunst wordt gekenmerkt door diepzinnige betekenissen, waar de vaak poëtische en veelbetekenende titels getuige van zijn. Met zijn kleurgebruik evoceert hij een innerlijke wereld waar iedere toeschouwer zich een stukje in herkent. Hoe langer men stilstaat bij zijn werk, hoe gelaagder het zal  blijken te zijn en hoe meer betekenissen erin vervat liggen.

Les_rêves_d'antan__140x200__€5900.jpg
Knipsel.PNG

HANDMADE BELGISCH DESIGN

In de zomer van 2019 was in de galerij het werk te zien van maar liefst twaalf Belgische designers! 
Deelnemende designers: Ann Van Vlierberghe/Annie Leynen/Ben Antrop Daan Bergers/Els Martens/Fernand Erveraert/Fie Malem/Isabelle Anthoon (AsibyIsa)/Martine Eechaute (Mazoètti)/Saar Swinters/Sarah Mannaert/Serena Wuytack

BEN ANTROP EN VERA VAN DE CASTEELE

Het conceptuele mixed-media werk van siersmid Ben Antrop combineert wonderlijk met de delicate en warme uitstraling van de textiele werken van Vera Van de Casteele. Ook de beeldentuin opende weer zijn deuren met werk van Ben Antrop, Bram Eliaert en Jul Vuylsteke.

Beeld.PNG
IMG_3494_edited_edited.jpg

BRAM ELIAERT EN JANICE THYS

De elegante en intimistische bronzen sculpturen van Bram Eliaert werden versterkt, maar contrasteerden gelijktijdig  met de krachtige kleuren en expressiviteit van de olieverfschilderijen en mixed-media werken van Janice Thys.

SIMONNE DE VISSCHER
NATUURIMPRESSIES IN OLIEVERF

Tijdens de zomer van 2018 kon je bij Gallery Nanda kennismaken met de natuurimpressies in olieverf van kunstenares Simonne De Visscher. Van idyllische plekjes in Vlaanderen tot impressionante landschappen uit Zuid-Afrika die de kunstenares ter plaatse maakte tijdens haar reizen over de hele wereld.

1._Namaqualand_Springtime_Wonderland_-_9
"Acrboatie" (brons)

EXPO JUL VUYLSTEKE

Met de tentoonstelling van kunstenaar Jul Vuylsteke waren we aan ons proefstuk toe en startten we onze boeiende reis met Gallery Nanda. De bezoekers konden zich laten meevoeren doorheen het prachtige bronzen universum van de kunstenaar met figuratieve sculpturen die de galerij en de beeldentuin tijdelijk bevolken.

Interesse in het werk van een van de kunstenaars waarmee we reeds samenwerkten? Contacteer ons gerust en wij helpen je graag verder.


Bedankt voor de inzending!

bottom of page